Versenynaptár

2014.12.31.
27. Déli Apró Szilveszteri Futógála

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Megtartott versenyeink és rendezvényeink

2014.10.25.
Forg-Tech Cross Kupa - Mezei futó Magyar Liga I.

Sport XXI. Alapprogram Mezei Verseny

Helyszín: Póstelek

2014.09.25. - 2014.09.25.
Sport XXI. Atlétikai Pályaverseny III. fordulója

Helyszín: Békéscsaba, Tünde utcai Atlétikai Centrum

2014.09.06.
Váltófutó Országos Bajnokság

Helyszín: Békéscsaba, Tünde utcai Atlétikai Sportcentrum

2014.08.25. - 2014.08.29.
Atlétikai Tábor

Helyszín: Békéscsaba

2014.06.26. - 2014.06.26.
Viharsarok Atlétika Verseny

Helyszín:

2014.06.05.
"Csabai nyár 2014"

Regionális atlétikai gyermek verseny - Egyéni és csapatverseny

Helyszín:

2014.05.17. - 2014.05.18.
Békéscsaba - Arad - Békéscsaba 17. Nemzetközi Szupermaraton

Kerékpáros és Görkori Túra

Helyszín: Békéscsaba, Arad
A versennyel egybe kötve rendezi meg klubunk a Sport XXI. kölyökatlétikai versenysorozat következő versenyét, melynek kiírását megtalálják a mellékletekben!

2014.04.26.
Atlétikai Felmérő Verseny

Helyszín: Békéscsaba, Tünde utcai Atlétikai Sportcentrum
Versenyzési és felmérési lehetőség biztosítása az I., II., III., IV. korcsoportos iskolások számára a diákolimpia előtt.

2014.04.23. - 2014.04.24.
V. és VI. korcsoportos megyei egyéni bajnokság

Helyszín:

2014.04.13.
35. Nemzetközi Sportgála - Felnőtt és U23-as 20 km-es Hosszútávú Gyalogló Országos Bajnoksága és Fiatalkorúak Hosszútávú Gyalogló Országos Bajnoksága

Fiatalkorúak Hosszútávú Gyalogló Országos Bajnoksága - 20. Utcai Futóverseny

Helyszín: Békéscsaba, Csaba Center
▪ A verseny célja:
- Színvonalas versenyzési lehetőség biztosítása a nemzetközi és hazai versenyzők számára.
- A korosztályos országos bajnokságok bajnoki címeinek eldöntése.
- Amatőr és igazolt futók, családok számára szabadidőprogram, versenyzési lehetőséggel.
▪ A verseny helye és ideje: Békéscsaba, Csaba Centernél Petőfi u. – Jókai u.
2014. április 13. (vasárnap) 9.00-től 13.00 óráig

2014.03.01.
Fedett Pályás Verseny

Helyszín:
Cél: Versenyzési lehetőség biztosítása az általános iskolás korú atléták számára.

Bajnoki Érmeink 2014.-ben
  • : 24
  • : 23
  • : 16
Flag Counter
Legfrissebb hírek

2014.10.21. Nyolc magyar atléta a Top 30-ban

 

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség nyilvánosságra hozta a 2014-es versenyszezon  év végi, előzetes világranglistáját. A legjobbakat felvonultató IAAF Top 30-ra nyolc magyar atléta került fel.

Köztük a Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője Baji Balázs is:

A nemzetközi elit a legnagyobb nevekből áll: olimpiai,- világ,- és Európa-bajnokok sora jelenti 2014-ben is a „sportok királynőjének krémjét”. 

A ranglisták mutatják , hogy az élvonalban szereplő magyar versenyzők jelentős teljesítményekkel vívták ki előkelő pozícióikat.

A parádés szezont produkáló Baji Balázs - igencsak illusztris társaságban – a világ 19. legjobb 110m gátasa (Európában 5.!). A zürichi EB 4. helyezettje 13,29-es idejével olyan nagyságok között zárja az évet, mint az amerikai olimpiai bajnok Aries Merritt és az olimpiai ezüstérmes, világbajnok Jason Richardson, vagy a kubai Dayron Robles - aki szintén ötkarikás aranyérmes. 

A 110m gátfutóknál Hansle Parchment/Jamaika áll az élen, 12,94-gyel.


Bővebben...

2014.10.21. FORG-TECH Kupa Mezeifutó Magyar Ligasorozat 1. és AMATŐR Cross Futóverseny - NEVEZÉSEK -

 

Az október 25-én Békéscsabán – Pósteleken kezdődő Mezei futó Magyar Liga és az utánpótlás ligák lebonyolítása őszi-tavaszi rendszerű, 2015. márciusában fejeződik be.

Békéscsabán a teljes magyar élmezőny, és mintegy 20 egyesület képviseli magát. Békéscsabaiak legjobbjainknak – múltévi győzteseknek szurkolhat a békéscsabai közönség, akik között  múltévi eredményeik alapján hívom fel a sportszerető közönség figyelmét:Gregor László  több nemzetközi versennyel készül az első megmérettetésre. Juniorok között Szigeti Balázs és Zsiros Márk, az ifjúságiak között Novák Natália,

Kis Lajos, Pavuk Tira, serdülők között Apáti Bence a legjobbak között érhet célba.

Az amatőr futókat 7000 m-en várjuk – helyszíni nevezési lehetőséget biztosítva.

 

Itt bárki nyertes lehet, hiszen ajándéksorsolással zárul a futóverseny, melyen értékes sportruhák lesznek sorsolva.Érdemes kilátogatni a szép környezetért is.

A Mezei Magyar Liga következő állomása: 2014. november 15. – én Sötétvölgy (Szekszárd) lesz.

A nevezések megtalálhatók itt. Amatőr nevezés lista a folyamatosan beérkező nevezések és a helyszíni nevezés lehetősége miatt folyamatosan változik.


Bővebben...

2014.10.14. Az EB-re készülő Gregor László tartja a formáját Három nemzetközi verseny, három győzelem

Gregor László értéke igencsak megnövekedett, hiszen az elmúlt hét végére három versenyre kapott meghívást Tóth Sándor mester tanítványa.

 Pénteken a Belgrád melletti Pozserevac főterén rendezett 3000m-es nemzetközi versenyen állt rajthoz, ahol meggyőző hajrával nyert az igen jó futókkal megtűzdelt mezőnyben. (Ukrán, bosnyák, horvát, szerb) Ugyanitt Szigeti Balázs a juniorok versenyében 5. helyen, míg Novák Natália a junior leányok között a szintén előkelő 3. helyen ért célba.

 Szombaton délben ismét összecsapott a mezőny a város melletti lóversenypályán, egy 6500 méteres Cross versenyre, ahol Gregor Laci szintén meggyőző hajrával, kivárva a lehetőséget a sok-sok irammező között, kitűnő futással nyerte a versenyt.


Bővebben...

2014.10.14. Ezüstérmes a békéscsabai maratoni váltó 22 ezer futó - 142 csapat közötti rajt-célbravúr

 

Október 11-én szombaton rendezték meg a 29. SPAR Maratoni Futóversenyt, s egyik versenyszámaként a FLORA 4 fős Maratoni váltófutást. A futóünnepen 22 ezer ember, s közöttük 142 csapat állt rajthoz a meleg őszi napon. Bár öröm ebben az évszakban a szép napsütéses időjárás, a futókat mégis nagy próba elé állította. Többen feladták emiatt a versenyt.

A Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club versenyzői ismét kiváló felkészültségükről, állóképességükről tettek tanúbizonyságot, hiszen az első méterektől fej-fej mellett futottak a váltótagok az idősebb, rutinosabb veszprémi futókkal, s csupán 10 másodperc választotta el őket.


Bővebben...

2014.10.07. Kiváló hangulat a Sport XXI gyermek versenyen Békéscsabán!

Gyönyörű időben óriási érdeklődés mellett került sor szeptember 25- én délután a Tünde utcai atlétika pályán a házigazda Buda- Cash Békéscsabai Atlétikai Club szervezésében megrendezésre kerülő Dél- alföldi régió seregszemléjére, közel  140 kis atlétajelölt versenyzett a különböző nehézségű futó-, ugró és dobószámokban.

        Az U 11-es korosztályban 7-, míg az U 13-as kategóriában 10 csapat nevezett az ősz első gyermekversenyére, amelyen a szakosztályokban folyó folyamatos munkáról is visszajelzéseket kaphattunk a tanév elején. Mindkét korosztályban a házigazda klub legerősebb bázis iskolája, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola atlétái végeztek az élen, megelőzve a kecskeméti KARC csapatát, valamint a házigazdák többi utánpótlás iskoláiból összeállított válogatottját.

Minden csapatot egy- egy kísérő segített a versenyszám helyére odavezetni, akik közben is biztatták a gyermekeket.

Öröm volt látni az ügyeskedő fiatalokat rúdugrásban, magasugrásban, rakéta-, majd szoknyás labdadobásban, mely számokat a klub országos bajnok ifjúsági versenyzői – mint személyes példaképek mutattak be a kicsiknek. Ismét eufórikus hangulat alakult ki a már hagyományosan nagy izgalmakat hozó különböző váltó versenyekben, vagy ugyanígy éppen a gát- és akadályfutásban.

        Ezen a napon a versenybírói feladatokat ellátó edző kollégák elsősorban segítő szándékkal végezték el a feladatukat, nagy segítséget nyújtva a kicsiknek a gyakorlatok végrehajtásánál.

Minden gyermek csokoládédíjazásban részesült ezen a versenyen - minden gyermeknek mosolyt lehetett felfedezni az arcán, ami a verseny legfontosabb küldetése is!

 Tóth Sándor koordinátor és Vaszkán Gábor versenyigazgató


Bővebben...