Versenynaptár

2016.04.30.
37. Nemzetközi Tavaszi Sportgála

Helyszín: Békéscsaba

Megtartott versenyeink és rendezvényeink

Bajnoki Érmeink 2016.-ben
  • : 4
  • : 1.5


Flag Counter
Legfrissebb hírek

2016.02.09. Hat arany és egy bronzérem az atléták hétvégi mérlege

Bár a hétvégén Ujonc és Serdülő Fedettpályás OB volt a SYMA csarnokban, mégis a délutáni nemzetközi versenyre irányult legjobban a figyelmünk.

Az Országos Bajnokságok sorozatát szépen kezdték a serdülő és ujonc atlétáink, fölényes magabiztos győzelmeket aratva szerezték meg a klub első 4 bajnoki aranyérmét. Köztük is a legeredményesebb Tóth Sándor tanítványa, Apáti Bence volt, aki 2 arannyal térhetett haza.

Anita betegen érkezett a szombati budapesti nyílt nemzetközi versenyre. Hihetetlen akaraterővel a súlylökés kezdetése össze szedte magát - s a szemünk előtt gyógyulva mutatta be ismét, hogy igazi klasszis versenyző. A sikeres edzőtáborok s az eddigi versenyei már türelmetlenné tették versenyzőnket, hogy minél hamarabb teljesítse a szintet.

 

Az Amerikában márciusban megrendezésre kerülő Világ Bajnokságra a szintet (18,10 m ).

A verseny előtt a kör mögül izgulva megkért, hogy fújjam a golyót, hogy minél messzebbre szálljon.18,07-es dobással kezdett, majd a másodikra 19 cm-el túldobta a VB kvalifikációs szintet. Az utolsó dobásra pedig igazi versenyzői erényeit megvillantva 18,40 m-t lökött – örömmel intve felém, hogy köszöni a segítséget. - idézte fel a forró pillanatokat Tóth Sándor mesteredző. Így a 4 VB induló közül 2 békéscsabai utazik Amerikába március 12-én:a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club 2 világklasszis atlétája: Márton Anita és Baji Balázs.

Gregor László is egyéni csúccsal kezdte a hétvégi versenysorozatát. További versenyei: Belgrádi Mezei, Fedettpályás 3000 m-es OB, Splitben Félmaraton, Mezei Ligaverseny és Mezei OB.

 


Bővebben...

2016.02.08. Márton Anita teljesítette a Fedettpályás VB szintet!

Anita betegen érkezett a szombati budapesti nyílt nemzetközi versenyre. Hihetetlen akaraterővel a súlylökés kezdete előtt össze szedte magát, s a szemünk előtt gyógyulva mutatta be ismét, hogy igazi klasszis versenyző. A sikeres edzőtáborok és az eddigi versenyei már türelmetlenné tették versenyzőnket, hogy minél hamarabb teljesítse az Amerikában márciusban megrendezésre kerülő Világbajnokságra a szintet (18,10 m). A verseny előtt a kör mögül izgulva ment "súlyozni" a golyót. 18,07-es dobással kezdett, majd a másodikra 19 cm-el túldobta a VB kvalifikáós szintet. Az utolsó dobásra pedig 18,40 m-t lökött Eperjesi László tanítványa - a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club világklasszis atlétája.


Bővebben...

2016.02.02. VB szintet teljesített Baji Balázs!

A Budapesti Atlétikai Szövetség hagyományosan idénynyitónak számító, több korcsoportnak versenylehetőséget biztosító viadalán sokan használták ki az indulási lehetőséget - közöttük a Békéscsabai Atlétikai Club 5 versenyzője is.

 


Bővebben...

2016.01.29. Márton Anita és Bogdán Annabella Újvidéken edzőtáborozott

Jól vagyunk, itt Újvidéken. Elkezdtünk kicsit csökkenteni az edzések mennyiségén ez már látszik az edzéseken elért eredményeken is. A szombati versenyen Anita 17,04m-es szerénynek tűnő eredményéhez képest a ma délelőtt lökött 17,94m már előrelépés. Bella 12,70-e is mára 12,98m-ra változott.

Mi még csütörtökön délelőtt edzünk itt egyet és ebéd után indulunk haza.
Szombaton a Budapest bajnokságon szeretném, ha Anita meglökné a VB szintet. (18,10m) 
Itt, Újvidéken a szombati versenyen a helyi TV riportot készített Anitával, mint a verseny (és az atlétika) egyik "hercegnőjével".
Hétvégén a nyílt Budapest Bajnokságon versenyzünk, ahol több Békéscsabai klubtársunk is első 2016. évi versenyén szerepel, mint például Baji Balázs, Pavuk Tira, Forczek Győző.

Bővebben...

2016.01.21. Baji Balázs Lengyelországban edzőtáborozott

Kedden tértünk haza Lengyelországból, Spala-ból, ahol egy nagyon hasznos másfél hetet töltöttünk el. 

Téli felkészülésünk utolsó fejezeteként mentünk edzőtáborozni a lengyel "Tatára", ahol minden feltétel adott egy atléta számára. A komplexum egy fedél alatt kínál professzionális feltételeket. Van egy nagy 200 méteres atlétikai körcsarnok, egyből mellette egy 120 méter hosszú futófolyosó, több épületnyi szálláshely, illyetve regenerációs - rehabilitációs lehetőségek. 
A felkészülésem eddig is szépen alakult és így ezzel a táborral, ahol sikerült több lépcsőfokot is előrelépnem lassan készen fogok állni a közelgő fedettpályás versenyekre. Első alkalommal január 30-án fogok rajthoz állni Budapesten, majd egy német és két lengyel versenyen fogom megmérettetni magam a nemzetközi elittel. Majd végül az országos bajnokság és a fedettpályás világbajnokság zárja a szezont. 

Bővebben...