Versenynaptár

Bajnoki Érmeink 2016.-ben
  • : 11
  • : 2
  • : 4


Flag Counter
Legfrissebb hírek

2016.07.26. 121.Atlétikai Országos Bajnokság – „Csabai remények"

Szép reményekkel vágnak neki a hazai atlétika legrangosabb bajnokságának a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club atlétái.

Először talán az éremesélyekről / legfőképpen az arany-éremesélyekről: Márton Anita olimpikon- többszörös országos csúcstartó atlétánk kétségtelen, hogy a magyar mezőnyben kiemelkedik súlylökésben. Számára csak egy versenyszituáció gyakorlása lesz ez az OB. Ugyanilyen lehetősége/ tétje van számára a kiegészítő számában, diszkoszvetésben is.

Baji Balázs versenyzőnk ugyanígy kezeli most a 110 m gátfutást, bár itt több a hibázási lehetőség.

Utána mindkettőjüknek: irány Rió, ahol bízom benne, hogy majd megmelengetik a sportot, s az ATLÉTIKÁT szeretők szívét-lelkét.

Bajnoki címre még a legbiztosabban van esélye Gregor Lászlónak, akinek igazán ebben az évben a 3000 m akadályfutás volt a fő versenyszáma – így biztosan legyőzheti az egész mezőnyt. 1500 m-en az elmúlt héten egyéni csúccsal mutatkozott be, de itt örömmel mondhatom, hogy óriási a konkurencia. A jó versenyszituáció bármit hozhat, ismerve Laci erényeit.5000 m számáras a harmadik napon lesz, addig még lesz időnk bőven átgondolni milyen esélyei lehetnek, s hogyan versenyezzen.

Az elmúlt évi Utánpótlás országos bajnokunk, Kovács Miklós 100 és 200 m-en éremszerzési eséllyel áll rajthoz, de 200 m-en okozhat számunkra nagyon kellemes meglepetést is- ezt a jó formája alapján mondhatom.

Bogdán Annabella gerelyhajítónk a tavalyi bajnoki címe után – sajnos a sérülése miatt- érem eséllyel

áll rajthoz. Knyihár János masszőr és Dr. Tóth János főorvos team mindent megtett azért, hogy Bella gyógyulását felgyorsítsák, amit hálásan köszönünk.

Novák Natália elsőéves junior korú középtávfutónk 800 – 1500 m-en indul a felnőttek között. Múlt pénteken 1500 m-es egyéni legjobbját produkálta, de még fiatalkorát tekintve ezzel is csak éremközelbe kerülhet mindkét számában.

Tábor Miklós az un.”nagy öreg” 1500 m-en és 5000 m-en okozhat meglepetéseket, mert hihetetlen elánnal készül a bajnokságra.

Váczi Lili hosszú sérülésből épül lassan fel, ismerve a képességeit – érem közelbe kerülhet 800 m-en.

A három rúdugrónk – a két ifjúsági: Döme Adél és Braun Barbara központi edzőtábor közben edzésjelleggel versenyeznek, Soós Norbert up. korú versenyzőnket is jó helyezésre várjuk.

Itt ragadom meg az alkalmat, mint a klub szakmai vezetője, hogy köszönetet mondjak minden versenyzőnknek és az áldozatos munkát végző edzőinknek a nyári szorgalmas felkészülésért. Köszönjünk a klub támogatóinak, s kiemelten Békéscsaba Város Önkormányzati testületének, Dr. Ferenczi Attila elnökünknek, a névadó Kopp Kft-nek, akikkel újabb 1 éves szerződést kötöttünk - hogy mindig a klub mellett állnak.

S ugyanez a köszönet jár a média képviselőinek is, akik hétről-hétre életre keltik az elért sikereket.


Bővebben...

2016.07.20. Gyulai István Memorial Magyar Nagydíj Békéscsabai olimpikonokkal

Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club igazgatója ismét országos csúcsról , győzelemről és dobogós helyezésről adott hírt: hétfőn a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon, Székesfehérváron ismét kiváló formában az olimpikonjaink:

Baji Balázs 110 gáton jó idővel győzött A férfi 110 méteres gátfutás első számú favoritja az idei ranglistavezető jamaicai Omar McLeod volt, aki azonban a rajt után többször is hibázott, majd elesett. Mindez nem zavarta meg a mellette futó, friss EB - ezüstérmes, országos csúcstartó Baji Balázst, aki ugyan szintén érintett gátakat, ám jó tempóban futott a célig, és biztosan nyert, 13.33 másodperces remek eredménnyel."- Fantasztikus volt a közönség, én pedig csak futottam, ahogy tudtam. Örülök a győzelemnek és annak is, hogy elég jó idővel nyertem" - nyilatkozta Baji Balázs, hozzátéve, biztos benne, hogy a riói olimpiáig még tud javítani a formáján, ezért bizakodva készül a játékokra.

Márton Anita 19,49 méteres új országos csúccsal a negyedik helyen végzett női súlylökésben A mezőny már biztosítékot jelentett a magas színvonalú csatára, hiszen az idei fedettpályás világbajnoki és szabadtéri Európa-bajnoki ezüstérmes Márton Anita mellett a kétszeres olimpiai bajnok, többszörös vb-első Adams, a világ- és idei Európa-bajnok német Christina Schwanitz és a 2016-os fedettpályás vb-győztes amerikai Michelle Carter is indult. Arra azonban valószínűleg a szervezők sem számítottak, hogy még a negyedik helyhez is a régi versenyrekordnál (19,26 méter) jobb kell.

Az első körben Márton Anita 18,87-tel kezdett, ami 15 centivel jobb volt, mint amivel másfél hete EB-második lett, ám ezzel is csak a harmadik helyen állt, miután Adams és Schwanitz is 19 fölé jutott. Ez azonban csak bemelegítés volt, ugyanis a második körben Adams 20,14 métert lökött, ahogy német riválisa is, Márton Anita pedig 19,40-et, amivel nyolc centire megközelítette a tavalyi VB-n elért országos rekordját.

Márton Anita eközben harmadikra 19,33-ig, negyedikre pedig 19,34-ig jutott, majd ötödikre lökte 19,49-es új csúcsát. Az utolsó előtti körben Carter közben 19,56 méterrel elé került, így a békéscsabai atléta - aki utolsóra érvénytelen kísérletet tett - lecsúszott a dobogóról, ám mindez nem rontotta el az új csúcsa felett érzett örömét.

Kovács Miklós a Magyar Nagydíjon megrendezett Szuper Liga 200 m –magabiztos futással második helyezett. Erdős Péter tanítványa 21,38-as idővel szerezte meg az előkelő helyet.

 


Bővebben...

2016.07.18. Békéscsabai ezüst az Ifi EB-n – ezüstérmes Pavuk Tira 2000 m akadályfutásban!

Az Ifjúsági Európa-bajnokság harmadik napján a magyar csapat éremtáblázatát erősítette középtávfutónk. Urbanikné Rosza Mária tanítványa, Pavuk Tira, aki a 2000 méteres akadályfutásban bátor futással kápráztatott el mindenkit, amelynek eredményeként a dobogó második fokára állhatott fel. Időeredménye: 6:41,70. Csodálatos érzés volt nézni az eredményhirdetést magyar szereplőkkel, együtt énekelve a himnuszt az egész magyar csapattal.

A felnőtt Európa Bajnokság mutatja, hogy van jelenünk, valamint Tira és a korosztályos bajnokságokon elért kiváló eredmények alapján pedig van jövőnk is – összegezte a közelmúlt nagy sikereit Tóth Sándor mesteredző.

 


Bővebben...

2016.07.18. Kovács Barbara edzőtáborban

Egy hete érkeztem meg a Tatai olimpiai edzőtáborba, hogy itt készülhessek a többi olimpikon gyaloglóval a világ legnagyobb versenyére. A szállás tökéletes, reggeli-ebéd-vacsora bőséges, kikapcsolódásként az uszoda áll rendelkezésünkre. Az edzések jól mennek, néha küzdünk a dombokkal (Tibi bácsi kerékpárral küzdi fel magát), a széllel és az esővel, de minden újabb akadály legyőzése számomra egy újabb lépés a célom elérésében.


Bővebben...

2016.07.16. Pavuk Tira az ifi EB-n

A csütörtöki napon megkezdődtek az Ifjúsági EB küzdelmei, és szinte az összes versenyszámban szurkolhattunk a magyar fiataloknak. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club középtávfutója Pavuk Tira 2000 m-es akadályfutás selejtezője is az első napon volt. A grúziai nyári hőség igencsak megnehezítette az versenyzők dolgát. Tira - gyomorproblémái ellenére is - kiválóan versenyezve, 6:50,61-es idővel jutott be a versenyszám döntőjébe.

 


Bővebben...