Versenynaptár

2014.10.25.
Forg-Tech Cross Kupa - Mezei futó Magyar Liga I.

Sport XXI. Alapprogram Mezei Verseny

Helyszín: Póstelek

2014.12.31.
27. Déli Apró Szilveszteri Futógála

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Megtartott versenyeink és rendezvényeink

2014.09.25. - 2014.09.25.
Sport XXI. Atlétikai Pályaverseny III. fordulója

Helyszín: Békéscsaba, Tünde utcai Atlétikai Centrum

2014.09.06.
Váltófutó Országos Bajnokság

Helyszín: Békéscsaba, Tünde utcai Atlétikai Sportcentrum

2014.08.25. - 2014.08.29.
Atlétikai Tábor

Helyszín: Békéscsaba

2014.06.26. - 2014.06.26.
Viharsarok Atlétika Verseny

Helyszín:

2014.06.05.
"Csabai nyár 2014"

Regionális atlétikai gyermek verseny - Egyéni és csapatverseny

Helyszín:

2014.05.17. - 2014.05.18.
Békéscsaba - Arad - Békéscsaba 17. Nemzetközi Szupermaraton

Kerékpáros és Görkori Túra

Helyszín: Békéscsaba, Arad
A versennyel egybe kötve rendezi meg klubunk a Sport XXI. kölyökatlétikai versenysorozat következő versenyét, melynek kiírását megtalálják a mellékletekben!

2014.04.26.
Atlétikai Felmérő Verseny

Helyszín: Békéscsaba, Tünde utcai Atlétikai Sportcentrum
Versenyzési és felmérési lehetőség biztosítása az I., II., III., IV. korcsoportos iskolások számára a diákolimpia előtt.

2014.04.23. - 2014.04.24.
V. és VI. korcsoportos megyei egyéni bajnokság

Helyszín:

2014.04.13.
35. Nemzetközi Sportgála - Felnőtt és U23-as 20 km-es Hosszútávú Gyalogló Országos Bajnoksága és Fiatalkorúak Hosszútávú Gyalogló Országos Bajnoksága

Fiatalkorúak Hosszútávú Gyalogló Országos Bajnoksága - 20. Utcai Futóverseny

Helyszín: Békéscsaba, Csaba Center
▪ A verseny célja:
- Színvonalas versenyzési lehetőség biztosítása a nemzetközi és hazai versenyzők számára.
- A korosztályos országos bajnokságok bajnoki címeinek eldöntése.
- Amatőr és igazolt futók, családok számára szabadidőprogram, versenyzési lehetőséggel.
▪ A verseny helye és ideje: Békéscsaba, Csaba Centernél Petőfi u. – Jókai u.
2014. április 13. (vasárnap) 9.00-től 13.00 óráig

2014.03.01.
Fedett Pályás Verseny

Helyszín:
Cél: Versenyzési lehetőség biztosítása az általános iskolás korú atléták számára.

Bajnoki Érmeink 2014.-ben
  • : 24
  • : 23
  • : 16
Flag Counter
Legfrissebb hírek

2014.10.14. Az EB-re készülő Gregor László tartja a formáját Három nemzetközi verseny, három győzelem

Gregor László értéke igencsak megnövekedett, hiszen az elmúlt hét végére három versenyre kapott meghívást Tóth Sándor mester tanítványa.

 Pénteken a Belgrád melletti Pozserevac főterén rendezett 3000m-es nemzetközi versenyen állt rajthoz, ahol meggyőző hajrával nyert az igen jó futókkal megtűzdelt mezőnyben. (Ukrán, bosnyák, horvát, szerb) Ugyanitt Szigeti Balázs a juniorok versenyében 5. helyen, míg Novák Natália a junior leányok között a szintén előkelő 3. helyen ért célba.

 Szombaton délben ismét összecsapott a mezőny a város melletti lóversenypályán, egy 6500 méteres Cross versenyre, ahol Gregor Laci szintén meggyőző hajrával, kivárva a lehetőséget a sok-sok irammező között, kitűnő futással nyerte a versenyt.


Bővebben...

2014.10.14. Ezüstérmes a békéscsabai maratoni váltó 22 ezer futó - 142 csapat közötti rajt-célbravúr

 

Október 11-én szombaton rendezték meg a 29. SPAR Maratoni Futóversenyt, s egyik versenyszámaként a FLORA 4 fős Maratoni váltófutást. A futóünnepen 22 ezer ember, s közöttük 142 csapat állt rajthoz a meleg őszi napon. Bár öröm ebben az évszakban a szép napsütéses időjárás, a futókat mégis nagy próba elé állította. Többen feladták emiatt a versenyt.

A Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club versenyzői ismét kiváló felkészültségükről, állóképességükről tettek tanúbizonyságot, hiszen az első méterektől fej-fej mellett futottak a váltótagok az idősebb, rutinosabb veszprémi futókkal, s csupán 10 másodperc választotta el őket.


Bővebben...

2014.10.07. Kiváló hangulat a Sport XXI gyermek versenyen Békéscsabán!

Gyönyörű időben óriási érdeklődés mellett került sor szeptember 25- én délután a Tünde utcai atlétika pályán a házigazda Buda- Cash Békéscsabai Atlétikai Club szervezésében megrendezésre kerülő Dél- alföldi régió seregszemléjére, közel  140 kis atlétajelölt versenyzett a különböző nehézségű futó-, ugró és dobószámokban.

        Az U 11-es korosztályban 7-, míg az U 13-as kategóriában 10 csapat nevezett az ősz első gyermekversenyére, amelyen a szakosztályokban folyó folyamatos munkáról is visszajelzéseket kaphattunk a tanév elején. Mindkét korosztályban a házigazda klub legerősebb bázis iskolája, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola atlétái végeztek az élen, megelőzve a kecskeméti KARC csapatát, valamint a házigazdák többi utánpótlás iskoláiból összeállított válogatottját.

Minden csapatot egy- egy kísérő segített a versenyszám helyére odavezetni, akik közben is biztatták a gyermekeket.

Öröm volt látni az ügyeskedő fiatalokat rúdugrásban, magasugrásban, rakéta-, majd szoknyás labdadobásban, mely számokat a klub országos bajnok ifjúsági versenyzői – mint személyes példaképek mutattak be a kicsiknek. Ismét eufórikus hangulat alakult ki a már hagyományosan nagy izgalmakat hozó különböző váltó versenyekben, vagy ugyanígy éppen a gát- és akadályfutásban.

        Ezen a napon a versenybírói feladatokat ellátó edző kollégák elsősorban segítő szándékkal végezték el a feladatukat, nagy segítséget nyújtva a kicsiknek a gyakorlatok végrehajtásánál.

Minden gyermek csokoládédíjazásban részesült ezen a versenyen - minden gyermeknek mosolyt lehetett felfedezni az arcán, ami a verseny legfontosabb küldetése is!

 Tóth Sándor koordinátor és Vaszkán Gábor versenyigazgató


Bővebben...

2014.10.07. Sajtótájékoztató volt a Békéscsabai Városházán - Mezei futó Magyar Liga első állomása lesz a békéscsabai Póstelek

A Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club szervezésében október 25-én, Pósteleken rendezik meg Forg-Tech Kupa néven a Mezei futó Magyar Liga első állomását, és a Sport XXI. Alapprogram keretében a  mezei versenyt.

A versenyekről, a klubról és sportolóiról a városházán tartott tájékoztatót pénteken Czeglédi Katalinmarkatingvezető, Tóth Sándor, a klub ügyvezető igazgatója, Gregor László kiváló atléta, Hanó Miklós ésKiss Tibor alpolgármester, valamint dr. Ferenczi Attila tanácsnok, a klub elnöke.

– Idén is meghirdette a Mezei futó Magyar Liga versenyeket a Magyar Atlétikai Szövetség. A tavalyi sikeren felbuzdulva megpályáztuk, hogy Pósteleken legyen az öt állomásból álló verseny első állomása. A felújításoknak köszönhetően gyönyörű Póstelek, kiváló helyszíne egy ilyen versenynek is – mondta Tóth Sándor, hozzátéve, hogy a verseny éppen a kolbászgyúrás napján lesz majd a kolbászfesztivál idején. A versenyre – mivel ez az induló állomás – Békéscsabára jön a teljes élmezőny, minden egyesület képviselteti magát, de az amatőröket is szeretettel várják.


Bővebben...

2014.10.03. Mezei futó Magyar Liga 1. - Békéscsaba, 2014.október 25.

 

1./ Ismét meghirdette a Mezei futó Magyar Liga versenyeket a Magyar Atlétikai Szövetség.. A sorozat célja a mezei (cross) futás és a szakág népszerűsítése, a versenyzési lehetőségek bővítése, a futók elismerése. A felnőttek versenyéhez kapcsolódóan három korosztályos liga is szerepel a kiírásban. Így mezei futásban az alábbi négy Liga kerül értékelésre:

Mezei futó Magyar Liga

- Mezei futó Junior Liga

-Mezei futó Ifjúsági Liga

- Mezei futó Serdülő Liga


Bővebben...